Професор кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Світлана Харченко і доцент кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Вікторія Доценко спільно зі старшим психологом з ОД ВПЗ УКЗ ГУНП в Харківській області Оленою Абраменко та старшим психологом СКЗ Харківського районного управління поліції № 2 ГУНП в Харківській області Оксаною Штипою провели психопрофілактичну бесіду для курсантів 2-4 курсів факультетів № 1-4 ХНУВС, які проходять навчальну практику/стажування на посаді.

Бесіда була зосереджена на обов’язковому дотриманні заходів особистої безпеки, дисципліни та законності під час несення служби на Різдвяні й Новорічні свята і спрямована на підтримку психологічного здоров’я курсантів. Курсантам, які проходять навчальну практику/стажування на посаді, пояснили особливості спілкування з цивільними особами, які повертаються до міста Харкова з інших областей України.

Також було перевірено стан проходження курсантами навчальної практики/стажування на посаді, правильність заповнення щоденників, виконання планів практики, з’ясовано психологічний статус здобувачів. Світлана Харченко і Вікторія Доценко проконсультували курсантів, які навчаються за спеціальністю 053 «Психологія», з професійних питань, що виникають під час спілкування з різними верстами населення.

Лише тісна взаємодія викладачів кафедри і наставників від бази практики може забезпечити якісне вдосконалення професійних навичок курсантів та розвиток відповідної освітньо-професійної програми.

ВЗГ ХНУВС