«Волонтерство – один із напрямів соціальної роботи, який відкриває кожній людині нові шляхи та можливості для самореалізації, і є складовою виховної роботи зі студентсько-курсантською молоддю Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ. В умовах повномасштабної війни волонтерство стало надзвичайно важливим аспектом і повністю змінило наше ставлення до його діяльності. Долучатися до волонтерства почали тисячі українців, серед них і наші здобувачі закладу вищої освіти. Таке прагнення прояву громадянської позиції зворушує і дає надію, що воно залишиться в нашому серці назавжди», – стверджує провідна фахівчиня філії Ганна Мітітєл.
Студенти та курсанти 1 курсу Сумської філії ХНУВС – Владислав Барабаш, Марія Ковбас, Юлія Івченко, Олександр Овчаров і Вікторія Ярова допомагають Благодійному фонду «Дзеркало добра» плести маскувальні сітки, які вкрай необхідні для військових ЗСУ. З представниками фонду волонтерський загін Сумської філії співпрацює з жовтня минулого року.
«Плести маскувальні сітки я прийшла вперше, – говорить курсантка 1 курсу Юлія Івченко, – і відразу відчула відповідальність за цю кропітку роботу, яку щоденно роблять волонтерки благодійного фонду. Вони спеціально підбирають відтінки тканини та специфіку плетіння, аби наші військові та їхня техніка стала непомітною для ворога».

Сумська філія ХНУВС