За його допомогою користувачі можуть надсилати адреси Інтернет-магазинів з продажу заборонених речовин, зокрема у вигляді фото. Крім того, є можливість надати інформацію про фізичну адресу, де, на думку громадян, продають наркотики. Усе це відбувається анонімно й допомагає швидко блокувати наркокрамниці.

Чат-бот «Стоп-наркотик», розроблений спеціалістами Харківського національного університету внутрішніх справ у межах проєкту «МРІЯ», виконував функцію з блокування онлайн-магазинів, за допомогою яких відбувається збут наркотиків і психотропів. З початку повномасштабного вторгнення рф цей ресурс змінив профіль і під назвою «StopRussiaChannel | MRIYA» спільно із волонтерами та громадянами зосередив діяльність на протидії поширенню фейків та Інтернет-пропаганди ворога.

Нині роботу чат-бота з блокування онлайн наркокрамниць відновлено.  Долучитися до нього можна за посиланням – https://t.me/stopdrugsbot. Кожен користувач має змогу надіслати адресу Інтернет-ресурсів, які займаються розповсюдженням наркотиків чи психотропів, аби надалі їх блокувати. Важливо, що всі повідомлення в чат-боті анонімні!

Департамент кіберполіції НПУ