Старша наукова співробітниця відділення організації наукової роботи відділу організації наукової діяльності та захисту інтелектуальної власності Катерина Маравська та наукова співробітниця того ж відділення Яна Молчанова взяли участь у вебінарі з нагоди першої річниці затвердження Порядку присудження та скасування наукового ступеня доктора філософії, організованому Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти.
Під час заходу обговорили досвід застосування Порядку, врахували помилки та труднощі, з якими зіштовхуються заклади вищої освіти у межах процедури захисту дисертації. Спікери розповіли про практику застосування Порядку Національним агентством, Міністерством освіти і науки та Українським інститутом науково-технічної експертизи та інформації. Заклади вищої освіти радо поділилися своїми практиками роботи з Порядком. Університети зі специфічними умовами навчання продемонстрували особливості використання системи NAQA.Svr.
Спікерами виступили: керівник відділу супроводу разових рад та аналітики Національного агентства Леонтій Шипілов, заступник директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації Михайло Голубєв, заступник Голови Національного агентства Іван Назаров, заступник директора з науково-інформаційної роботи Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації Олексій Сухий та інші.
Учасниці вебінару дізналися також про порядок скасування Національним агентством рішення про присудження ступеня доктора філософії у зв'язку із порушенням процедури захисту дисертації та встановленням фактів академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації та правові наслідки таких рішень.

ВЗГ ХНУВС