Розглядалися питання результатів навчання здобувачів вищої освіти в першому семестрі поточного навчального року, діяльності науково-дослідної лабораторії з проблем досудового розслідування в умовах воєнного стану та спеціалізованих вчених рад із захисту дисертаційних досліджень. Було обговорено та затверджено План першочергових заходів щодо створення відокремленого структурного підрозділу (філії) університету у м. Камянець-Подільський Хмельницької області, відкриття докторантури за кошти фізичних та юридичних осіб. Заслухано звіт завідувача кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 доктора юридичних наук, професора Юрія Орлова про результати дослідження стипендіатом Кабінету Міністрів України для молодих учених з листопада 2022 року по лютий 2023 року. Схвалено до друку  низку навчально-методичних матеріалів для їх подальшого використання в освітньому процесі. Обговорено питання внесення змін і доповнень до Положення про систему внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти, затверджено навчально-тематичний план та професійну програму короткострокового підвищення кваліфікації працівниками підрозділів ювенальної превенції.

Університетському колективу ректор Валерій Сокуренко представив виконуючого обов`язки начальника факультету № 1 Віталія Романюка - кандидата юридичних наук, доцента, підполковника поліції. Донедавна він обіймав посаду завідувача кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства.  Віталій Романюк пообіцяв виправдати високу довіру та докласти всіх зусиль для виконання нагальних завдань.

Під час засідання Вченої ради відбулося нагородження працівників університету.

Почесною грамотою Міністерства внутрішніх справ України за зразкове виконання посадових обов’язків, особисту  ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм відзначено начальника відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку – головного бухгалтера Віталія Потопальського.

Подяку Міністерства внутрішніх справ України за сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків, ініціативу та наполегливість отримала начальниця відділу соціально-гуманітарної, виховної та профорієнтаційної роботи Кременчуцького льотного коледжу Руслана Бабіна.

Подякою Вченої ради Харківського національного університету внутрішніх справ за активну волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу Збройним Силам України, підрозділам Міністерства внутрішніх справ України, ветеранам, цивільному населенню та з нагоди Міжнародного дня волонтера відзначено начальницю навчально-методичного відділу, підполковника поліції Ірину Рязанцеву.

Відповідно до рішення Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України присвоєно вчені звання:

– професора кафедри протидії кіберзлочинності Олександру Манжаю;

– професора кафедри соціальних та економічних дисциплін Ірині Сєвідовій;

– професора кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства Тетяні Фоміній;

– доцента кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки  Артему Подорожньому;

– доцента кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів Ірині Шинкаренко.

Атестати працівникам вишу вручив ректор Валерій Сокуренко й побажав нових досягнень у професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС