Чергове засідання наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС було присвячено дослідженню аспектів ґендерної рівності в професії юриста та поліцейського, як однієї із важливих проблем сьогодення. Ґендерна рівність є індикатором того, наскільки країна є демократичною, яким є рівень розвитку суспільних відносин та громадянських інституцій. Ґендерна рівність – це про рівний доступ до можливостей, кожен має бути вільним у своєму виборі.
Учасники наукового гуртка розглянули та обговорили надзвичайно актуальні питання: що таке ґендер; нормативно-правове регулювання питання ґендерної рівності на національному рівні; чи існує ґендерна рівність в юридичній професії та професії поліцейського. Крім того, було висвітлено питання участі жінок у поліції різних іноземних держав. Ще одним важливим та цікавим аспектом, який було розглянуто в контексті питання ґендерної рівності, – це організації, що функціонують задля впровадження політики ґендерної рівності в різних сферах, а саме говорили про завдання, місії та важливість таких об’єднань, як Асоціація жінок-юристок «ЮРФЕМ» та Українська асоціація представниць правоохоронних органів.
Наприкінці засідання для учасників гуртка був проведений невеличкий ґендерний квіз із метою дослідження ґендерно маркованої лексики в англійській мові. Майбутні правознавці та правозахисники наголосили, що вони, як ніхто, повинні орієнтуватися як в самому понятті ґендеру, так і в його нормативно правовому підґрунті задля забезпечення механізмів реалізації ґендерної рівності в суспільстві.

Сумська філія ХНУВС