Доцентка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Антол пройшла онлайн-курс «Протидія та попередження булінгу (цькуванню) в закладах освіти» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Викладачка успішно його завершила, пройшла тестування, набрала необхідну кількість балів й отримала сертифікат про завершення.

Булінг (цькування) – тривожна тенденція, особливо для сучасного дитячого середовища. За результатами дослідження, проведеного UNICEF у 2017 році, 67% дітей в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу (цькування) впродовж останніх трьох місяців, а 24% дітей стали жертвами цього явища.

Цей курс спрямований на опанування базових практичних знань для роботи з ситуацією булінгу (цькування) в закладі освіти та створення системи запобігання випадкам. У курсі представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань, корисні посилання. Він підготовлений у межах створення національної системи протидії та попередження булінгу (цькування) в закладах освіти Міністерством освіти і науки України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Отримані знання будуть застосовані у межах навчальних курсів, що викладаються кафедрою правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС