Заступник декана факультету № 4 з навчально-методичної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ Юрій Онищенко пройшов практичний тренінг Агенства Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (СЕРОL) «Workshop on Artificial Intelligence including data protection, including on data minimisation and anonymization», який відбувся у м. Будапешт на базі Міжнародного тренінгового центру поліції Угорщини «NOK ITC» та отримав відповідний сертифікат.

Тренінг був орієнтований на досвідчених фахівців з ІТ-технологій та кібербезпеки, аналітиків, а також представників вищих навчальних закладів з країн Європейського Союзу. Участь у заході взяли представники національних підрозділів кіберполіції, які опікуються питаннями забезпечення кібербезпеки, з 20 країн Європейського союзу, а також спікери з міжнародних організацій: Europol, OSCE та CEPOL.

Під час тренінгу розглядалися питання щодо класифікації, сфер застосування, правового регулювання та етичних аспектів використання технологій штучного інтелекту; проблем захисту інформації та ризиків щодо безпеки та фундаментальних прав людини у зв’язку з використанням штучного інтелекту, проблеми протидії діпфейкам, користі технологій на базі штучного інтелекту для ефективної діяльності правоохоронних органів тощо.

До проведення заходу були залучені досвідчені тренери – експерти з технологій штучного інтелекту, захисту інформації, мінімізації даних та анонімізації.

Знання та досвід, отримані під час тренінгу, будуть впроваджуватися у навчальний процес курсантів і студентів ХНУВС, які навчаються за спеціальністю «Кібербезпека», під час викладання окремих тем з навчальних дисциплін, пов’язаних із забезпеченням кібербезпеки та поліцейською діяльністю у кіберсфері.

 

ВЗГ ХНУВС