Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло провів виїзне заняття із навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи України» для студентів-першокурсників кількох груп у Сумському районному суді Сумської області. Прес-секретар - заступниця керівника апарату суду Юлія Макаренко провела для здобувачів освіти оглядову екскурсію приміщеннями суду.

Юнаки та дівчата ознайомилися з роботою суду, категоріями справ, які розглядають судді, кількісним складом працівників суду та їх посадовими обов’язками, нововведеннями у судовій системі. Студенти відвідали архів суду, канцелярії (центральну, цивільних справ, зі справ кримінального провадження та справ про адміністративні правопорушення), ознайомилися з реєстрацією та рухом документів, що надходять до суду, який відбувається за допомогою Автоматизованої системи документообігу суду тощо.

Студенти поспілкувалися з помічником судді Альоною Панченко, прослухали лекцію про можливості «Електронного суду», отримали практичні консультації щодо реєстрації та користування цим електронним ресурсом, розповіли про інститут присяжних тощо.

Першокурсники виявили зацікавленість до проведеного заняття, ставили багато запитань, на які отримували відповіді досвідчених фахівців. Такі заняття практичного спрямування сприяють підвищенню якості знань та формуванню правової культури. Представники Сумського районного суду запросили студентів для подальшого проходження практики.

Сумська філія ХНУВС