У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч керівного складу об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють», ГУНП у Вінницькій області та університету з курсантами й постійним особовим складом поліцейського вишу.

Ректор Валерій Сокуренко, звертаючись до присутніх, зазначив, що сьогодні надважливими є питання перемоги над ворогом та захисту українського народу: «Якщо ви відчуваєте поклик серця, щоб боронити рідну землю, приєднуйтесь до підрозділу «Лють». Наші курсанти та студенти активно вступають до лав штурмової бригади. Вони готові вчитися, набувати нових знань, практичних навичок та нищити ворога».

Підрозділ «Лють» продовжує формуватися, серед його завдань - боротьба з російськими окупантами, зачистка населених пунктів, участь у штурмових діях. В університеті в навчальний процес вже запроваджено елементи військової та спеціальної тактичної підготовки, за якими готують бійців «Люті». Як зазначив представник підрозділу, підготовка проходить у кілька етапів. Обираючи майбутню спеціалізацію, враховуються побажання захисника, його професійні якості, результати проходження загальновійськової підготовки.

Представники ГУНП у Вінницькій області зупинилися на особливостях відбору кандидатів, їх моральних, вольових та професійних якостях, необхідних для служби.

Перший проректор університету Олександр Моргунов підкреслив, що університет буде підтримувати тих, хто готовий вступити до лав штурмової бригади. Для них будуть створені належні умови, щоб поєднувати навчання у виші та службу Батьківщині.

ВЗГ ХНУВС