Професором кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексієм Шумілом для студентів першого курсу було проведено виїзне заняття із навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи України», а також оглядова екскурсія приміщеннями Сумської обласної прокуратури.

Голова громадської організації «Сумське обласне об’єднання пенсіонерів прокуратури» Юрій Свояков ознайомив молодь з історією правоохоронного органу від початку його створення, героїчними вчинками працівників прокуратури під час Другої світової війни, афганського конфлікту, агресії РФ проти України. Слухачам розповіли про репресованих працівників органів прокуратури області у 1935-1938 роках, про деякі гучні кримінальні справи, що розслідувалися слідчими, ознайомили з етапами розвитку державної установи періоду незалежної України та багато іншого. У тематичному музеї прокуратури студенти оглянули історичні експонати: форму працівників прокуратури, технічні засоби, що застосовувалися слідчими, документи та фотокартки різних часів.

Начальник відділу організаційного та правового забезпечення Сумської обласної прокуратури Ігор Фоменко розповів здобувачам освіти про реформування органів прокуратури України, її функції тощо.

Студентів також ознайомили з результатами роботи правоохоронних органів Сумської області у розслідуванні кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройним конфліктом. Наведені конкретні приклади злочинів, що були здійснені військовими армії агресора.

Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу.

ВЗГ ХНУВС