Щорічний Всесвітній саміт з питань інформаційного суспільства (WSIS) є глобальною багатосторонньою платформою для сприяння впровадженню напрямів дій Всесвітнього саміту з питань інформаційного суспільства для просування Цілей сталого розвитку, організованого Міжнародним союзом електрозв'язку (спеціалізована установа ООН), ЮНЕСКО, ПРООН та ЮНКТАД (інституція Генеральної асамблеї ООН) у тісній співпраці з усіма координаторами та фасилітаторами Напрямів дій WSIS та іншими організації ООН. Саміт дає можливість для обміну інформацією, створення нових знань і передового досвіду, водночас виявляє нові тенденції та сприяє партнерству, беручи до уваги інформаційні суспільства та суспільства, що розвиваються. Темою саміту WSIS 2023 є Напрямки дій WSIS для покращення та прискорення досягнення Цілей сталого розвитку.

ХНУВС звітував про хід виконання проєкту EQUALS-EU, а саме про подолання системних бар’єрів, які дискримінують і ставлять жінок у невигідне становище в науковій кар’єрі та прийнятті рішень, перешкоджають подальшій інтеграції ґендерного виміру в дослідницьке середовище, розглядалися питання щодо інноваційного табору, відбулися зустрічі з фокус-групами.

Отримані під час наукової конференції та саміту знання будуть використані в навчальному процесі курсантів і студентів Харківського національного університету внутрішніх справ. Наукові результати проєкту будуть запропоновані для подальшого розроблення в науковій діяльності здобувачів вищої освіти і наукового та науково-педагогічного складу ХНУВС. У зв’язку з військовою агресією літню школу для майбутніх лідерів гендерних інновацій перенесено з м. Харкова до м. Рига та запропоновано представникам ХНУВС подальшу координацію цієї частини літньої школи спільно з Інститутом економіки Латвійської академії наук (Республіка Латвія).

ВЗГ ХНУВС