Сьогодні на базі Харківського національного університету внутрішніх справ проведено дистанційне регіональне навчання щодо основних положень антикорупційного законодавства, а також правил етичної поведінки для працівників закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС в Вінницькій, Хмельницькій, Сумський та Харківській областях.

Захід відкрив ректор ХНУВС генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, який зазначив, що в умовах військової агресії Російської Федерації проти України ефективне запобігання та протидія корупції відіграють важливу роль в усіх сферах державної діяльності. Саме тому підвищення рівня правосвідомості працівників державних організацій є пріоритетним напрямом.

До учасників навчань звернувся начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук, який акцентував увагу на актуальності подальшої організації та проведенні антикорупційних заходів.

Також до регіональних навчань долучилася координатор програми НАТО з виховання доброчесності в Україні Марина Когут, яка подякувала Харківському національному університету внутрішніх справ за організацію таких важливих антикорупційних заходів та зосередила увагу на основних підходах Програми НАТО із розбудови доброчесності в Україні.

Модератором заходу виступила уповноважена з антикорупційної діяльності ХНУВС Яна Мазур. До висвітлення питань були залучені провідні науковці університету - професор кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Віталій Пчелін, доцент кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Олександр Пабат, доцент кафедри кримінального права і кримінології факультету № 6 Юрій Вапсва, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем досудового розслідування Сергій Шатрава, професор кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Олена Синявська, професор кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Володимир Кройтор та доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Твердохліб, а також працівник практичного підрозділу – начальник відділу запобігання корупції ГУНП в Харківській області Ігор Луппа.

Програма навчання включала розгляд питань щодо міжнародних підходів з розбудови доброчесності, корупційних правопорушень, конфлікту інтересів та особливості їх кваліфікації у сфері службової діяльності; визначення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства України; організації роботи щодо створення умов для повідомлень про факти порушення вимог антикорупційного законодавства; практичні аспекти діяльності уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) з питань запобігання та виявлення корупції в системі МВС України тощо.

Заступник начальника Управління - начальник відділу управління корупційними ризиками та методичного забезпечення Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко зазначив, що доброчесність працівників є складовою антикорупційної діяльності будь-якої організації та одночасно підвів підсумки регіонального навчання.

Учасники ставили науковцям запитання, на які отримали ґрунтовні та вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС