За участі Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося відкриття третього навчально-підготовчого курсу «Кадетський корпус поліції» Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. Понад ста юнаків і дівчат, що мріють стати поліцейськими, поповнили лави кадетів. На профорієнтаційний захід також були запрошені старшокласники шкіл, ліцеїв, коледжів Вінниччини та їх батьки.

Інноваційний проєкт «Кадетський корпус поліції» успішно стартував у Вінницькій області у 2021 році. Його мета – підготувати юнаків і дівчат до вступу у заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання. Харківський національний університет внутрішніх справ, передислокувавшись з початком війни на Вінниччину, долучився до реалізації проєкту «Кадетський корпус поліції», налагодив співпрацю з Тульчинським та Кам`янець-Подільським ліцеями з посиленою військово-фізичною підготовкою та іншими, відкрив Подільську філію у м. Кам’янець-Подільський і проводить активну профорієнтаційну роботу серед молоді регіону. Слід зазначити, що організацією занять кадетів, їх змістовним наповненням опікуються викладачі університету.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко наголосив, що набір до «Кадетського корпусу поліції» ще не закритий. Кожен школяр може вступити до цієї організації й зробити свій внесок у перемогу. «Національна поліція є складовою частиною сил оборони, -  підкреслив начальник ГУНП, звертаючись до кадетів. – Разом зі Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями поліцейські боронять територіальну цілісність нашої країни. І ви в цей непростий час робите такий складний вибір для того, щоб приєднатися до родини Національної поліції».

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов зазначив, що продовжити опановувати професію поліцейського після закінчення кадетського корпусу можна у Харківському національному університеті внутрішніх справ, де є всі необхідні умови.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко привітав присутніх із важливою подією – початком навчання –  від імені ректорату, Вченої ради університету і зазначив, що знання, отримані під час навчання у «Кадетському корпусі поліції», обов’язково знадобляться у житті. «Ви станете сильнішими, отримаєте знання та вміння. Ми піднімемо правосвідомість Вінниччини з вашою допомогою, щоб молодь приходила на навчання до закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ вмотивованою, - підкреслив ректор. - У нашому університеті, на Вінниччині, завдячуючи підтримці керівництва Вінницької обласної військової адміністрації, міської ради, ГУНП у Вінницькій області, створені всі необхідні умови для навчання та побуту наших курсантів. Вони відповідають всім світовим стандартам. Переконаний, для всіх, хто вступить до вишу, університет стане рідним на все життя, яким є для багатьох керівників – наших колишніх випускників. Сьогодні вони обіймають найвищі посади в державі». Валерій Сокуренко побажав молоді бути наполегливими у навчанні й щодня набувати нових знань та навичок.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович, звертаючись до молоді, зазначила, що людина, яка навчається, має світле майбутнє і хорошу професію. Вона побажала міцного здоров’я, творчого натхнення та поваги до батьків. «Професія поліцейського потрібна країні, і я хочу, щоб ви стали гідними представниками Національної поліції України на світовій арені. Успіхів, щастя, мирного неба над головою і найскорішої перемоги!», - наголосила Галина Якубович.

Під час заходу присутні ознайомилися з оснащенням та іншими засобами, що поліцейські застосовують у службовій діяльності, і які будуть використовуватися під час навчання кадетів. На кожній локації представники відповідної служби Національної поліції демонстрували спецтехніку та знайомили зі специфікою її використання.

Також для всіх учасників заходу було розгорнуто роботу справжньої польової кухні, пригощали смачною кашею та гарячим чаєм.

ВЗГ ХНУВС