Для студентів 1 та 4 курсів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ професор кафедри юридичних дисциплін Олексій Шуміло провів виїзне заняття із навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» та «Теорія держави та права» за участю начальниці відділу комунікації з громадськістю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Суми Катериною Марченко. Захід проведено з метою підвищення рівня правової культури, обізнаності про діяльність територіальних органів Міністерства юстиції, реалізації принципу гласності із дотриманням вимог законодавства щодо доступу до інформації, можливості проходження навчальної практики та подальшого працевлаштування.
Перед студентами виступила заступниця начальника міжрегіонального управління – начальниця Управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області Марина Рудь. Вона розповіла про особливості застосування Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» у сучасних умовах. Було наголошено, що примусове виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб) покладається на органи державної виконавчої служби та у визначених Законом України «Про виконавче провадження» випадках – на приватних виконавців. Студентів ознайомили із державними реєстрами: «Єдиним реєстром боржників», «Автоматизованою системою виконавчого провадження», «Електронним реєстром апостилів» та іншими.
Про особливості функціонування нотаріату розповіла головна спеціалістка Центрального відділу з питань нотаріату Управління нотаріату Катерина Захарченко. Вона ознайомила студентів із зразками документів, розповіла про особливості провадження діяльності нотаріусами в округах Сумської області.
Випускники підкріпили і розширили свої знання перед атестацією та, після отримання дипломів, були запрошені на роботу до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції м. Суми.

Сумська філія ХНУВС