Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «The state of mobile phishing in 2023: why it's here to stay».
Мобільний фішинг, мабуть, є одним із найефективніших способів для зловмисників викрасти облікові дані співробітників. Маючи під рукою законні імена користувачів і паролі, зловмисники можуть безшумно проникнути у вашу інфраструктуру, вільно пересуватися та отримати доступ до ваших найбільш конфіденційних даних.
Віддалена робота та залежність від BYOD призвели до того, що ці атаки зростають із загрозливою швидкістю. Сьогодні більше користувачів стають жертвами, ніж будь-коли, піддаючи свої дані ризику. На основі аналізу 210 мільйонів пристроїв і 175 мільйонів програм команда Lookout Threat Intelligence Team виявила, що понад 30% особистих і корпоративних користувачів мобільних пристроїв стикалися з фішинговими атаками у 2022 році.
Учасники вебінару розглянули наступні теми: «Тенденції фішингу у нашому регіоні, які ставлять дані під загрозу», «Як розвивається поведінка користувачів і методи атак», «Інструменти штучного інтелекту, як-от ChatGPT, можуть мати потенційний ризик для методів боротьби», «Як мінімізувати ризик для ваших даних від фішингових атак».

ВЗГ ХНУВС