Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук пройшла онлайн навчання на відкритій платформі Prometheus з курсу «Цифрова безпека для громадських організацій в умовах війни».  

Забезпечення інформаційної безпеки загалом та цифрової безпеки зокрема в умовах війни ‒ це надзвичайно важливе завдання для виживання людини, суспільства й держави, адже забезпечення цифрової безпеки обумовлено не лише інтересами держави, але й інтересами громадських організацій, кожної людини в контексті забезпечення конфіденційності інформації та цілісності даних від інформаційних атак, ботів, фейків.

Навчальний курс складається з чотирьох модулів, під час яких учасники дізналися про: особливості цифрових загроз у громадському секторі (у тому числі і на підконтрольних Україні територіях) під час війни; як організаціям працювати із цифровою безпекою (політика цифрової безпеки); можливості зберігання документів та важливої інформації за допомогою хмарних сервісів; як працює фішинг; забезпечення безпеки соцмереж як основних каналів зовнішньої комунікації; способи захисту онлайн-акаунтів; захист від DDoS-атак та від зламу тощо.

Під час навчання на курсі слухачі отримали корисну інформацію, яка допоможе дізнатися про можливі загрози в інформаційному просторі та способи їх уникнення, визначити шляхи підвищенням рівня цифрової безпеки.

За результатами успішного складання тестових завдань після модулів Ірина Казанчук отримала сертифікат міжнародного зразка.

 

ВЗГ ХНУВС