У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1, що було проведено у комбінованій формі – онлайн та офлайн. У ньому взяли участь курсанти факультетів №№ 1–4.

Під час засідання наукового гуртка під керівництвом доцента кафедри Геннадія Дедуріна обговорювалися актуальні питання, пов’язані зі змінами у системі міжнародної безпеки на тлі збройної агресії РФ проти України. У доповідях, підготовлених членами наукового гуртка, курсанти висвітлювали питання щодо історичного досвіду використання міжнародних санкцій для стримування агресивних держав, історико-правових особливостей визначення воєнних злочинів у міжнародному праві, що є особливо актуальним в умовах повномасштабної російської агресії.

У контексті підготовки членів гуртка до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів» обговорювалися й питання щодо необхідності дотримання норм академічної доброчесності під час підготовки наукових робіт.

ВЗГ ХНУВС