Здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, за ініціативи відділу соціально-гуманітарної роботи, відвідали вечір пам’яті «Народжений жити вічно». Він був присвячений річниці загибелі бійця Сил територіальної оборони Збройних Сил України вінничанина Олександра Божка. Захід відбувся у читальній залі Вінницької обласної наукової універсальної бібліотеки ім. В. Отамановського. У ньому також взяли участь представники органів влади та місцевого самоврядування, рідні, друзі, бойові побратими, ті, хто знав його за життя.

Олександр Божко народився 1 листопада 1988 року у м. Вінниця, закінчив місцеву ЗОШ і після служби в лавах Національної гвардії України здобув вищу юридичну освіту та працював за фахом. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну він добровольцем пішов воювати з ворогом. Службу на блокпостах Вінницької області добровільно змінив на одну з найгарячіших точок, де наші мужні воїни стоять на смерть, щоб не дати ворогу шансів загарбати інші території нашої країни.

27 квітня 2022 року він героїчно загинув під Рубіжним Луганської області при виконанні бойового завдання. Аби вшанувати пам’ять нашого земляка й полеглого Героя у його рідному місті Вінниця вже перейменовано провулок Станіславського на провулок Олександра Божка. Його життєвий та бойовий шлях буде нагадувати не одному поколінню молодих людей про відданість Батьківщині, жертовність і відважність. Пам’ятати про подвиг наших земляків, які віддали своє життя за Україну, за наше право жити в мирній незалежній державі, – це те найменше, що ми можемо зробити для наших героїв, для їхніх родин. Пам’ять живих – це продовження життя тих, хто переступив поріг вічності…

ВЗГ ХНУВС