У заході взяли участь ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, начальник управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ капітан поліції Майя Бреславська, перший проректор полковник поліції Олександр Моргунов, проректор університету полковник поліції Сергій Бортник, представники інституту післядипломної освіти, працівники вишу.

На початку заходу схилили прапори та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Звертаючись із настановами до слухачів курсів, Майя Бреславська зазначила, що реалізація проєкту «Поліцейський офіцер громади», незважаючи на повномасштабну війну, не зупиняється. Вона подякувала керівництву та колективу університету за якісну організацію усіх процесів, пов’язаних із навчанням слухачів курсів, партнерам із IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США) за допомогу та супроводження освітнього процесу. Як наголосила Майя Бреславська на навчання прибули поліцейські, що представляють 21 регіон України та 146 територіальних громад: «Через 2,5 місяці ви приєднаєтеся до решти поліцейських офіцерів громад нашої держави. Бажаю кожному завершити навчання успішно, не травмуватися під час занять й підтримувати один одного».

Ректор університету Валерій Сокуренко підкреслив важливість проєкту: «Ви отримуєте доступ до нових методик, важливих інструментів, щоб належним чином працювати, комунікувати з громадянами та створювати безпечне середовище у громадах, де ви будете працювати, служити, надавати сервісні послуги. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» із сільської місцевості, невеликих міст, районних центрів крокує у великі міста, і це правильно, по-сучасному. Саме від вас залежить, щоб цей проєкт й надалі був успішним і продовжував розпочаті процеси реформування». Генерал побажав наполегливості й старання в опануванні знаннями та навичками, щоб досягти найкращих результатів.

Слухачі курсів пройдуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом. Успішність та ефективність навчального процесу забезпечуватимуть кращі викладачі та тренери університету. 

Після завершення навчання ряди Національної поліції поповняться кваліфікованими, мотивованими фахівцями, які самовіддано захищатимуть права та свободи громадян, суверенітет і територіальну цілісність держави, що сьогодні ціною життя виборюються захисниками і захисницями України.

Після завершення урочистостей слухачі курсів спеціалізації поліцейських офіцерів громад приступили до занять за розкладом.

ВЗГ ХНУВС