Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Management of Cloud Storage: Securing Data and Automating Account Management».

Хмарне сховище стало неймовірно зручним незалежно від того адміністратор ви, розробник чи кінцевий користувач. Централізований портал та інструменти API сприяють швидкій, ефективній роботі. Незважаючи на захист, який мають постачальники хмарних сховищ, зберігання даних у них збільшує площу поверхні атаки, тому користувачі повинні вживати додаткових заходів щодо захисту інформації кореневого облікового запису, налаштування MFA та використання параметрів незмінності даних. У той же час адміністратор повинен контролювати всі внутрішні операції, пов’язані з обслуговуванням хмарного сховища та наданням послуг зберігання. Нові інструменти керування сховищем спрощують надання сховища, прогнозування тенденцій ємності та обмін інформацією про використання з іншими користувачами.

На вебінарі учасники розглянули такі питання: політика керування хмарним сховищем, що захищає дані від випадкової втрати чи зловмисної атаки; як боротися з розповсюдженням хмарних облікових записів; моніторинг для більшої картини; створення та модифікація субрахунків для цілей повернення або показу.

ВЗГ ХНУВС