Школою наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ проведено ознайомчі зустрічі з курсантами перших курсів факультету № 1 та факультету № 4 університету.

Під час зустрічі зі здобувачами освіти факультету № 1 голова Школи Віталій Найда зазначив, що саме з цього факультету починалося становлення Школи наукового лідерства університету, визначалися напрями роботи, окремі з яких були закладені самими здобувачами освіти. Так, курсантка факультету № 1 Юлія Шелест започаткувала участь у проведенні археологічних розкопок для ідентифікації солдатів, полеглих у часи Другої світової війни. Курсантка цього ж факультету Поліна Суслова розпочала такий напрям соціальної роботи Школи, як волонтерство у КП «Центр поводження з тваринами». Курсанти факультету у межах роботи Школи підготували сотні публікацій та робіт на творчі конкурси, тому важливо зберігати та примножувати традиції факультету й підходи до організації наукової роботи.

Під час зустрічі зі здобувачами освіти факультету № 4 Віталій Найда акцентував увагу присутніх на значному обсязі можливостей для молоді в сфері кіберпростору. Ця тема стає однією з провідних на рівні організації міжнародних програм, курсів, тренінгів. Наукові ж дослідження у цій сфері під час цифровізації майже всіх сфер життєдіяльності людини набувають стратегічного значення та відкривають перед юними дослідниками величезний простір для нових ідей і підходів.

ВЗГ ХНУВС