Відбулася зустріч курсантів 1-3 курсів, керівництва та науково-педагогічного складу факультету № 2 з начальником відділу кримінального аналізу ГУНП у Вінницької області Валерієм Темрієнком. Обговорювалися питання, пов'язані з роботою Департаменту кримінального аналізу.

Декан факультету № 2 Ігор Назаренко підкреслив важливість зустрічі, присвяченій  діяльності Департаменту кримінального аналізу. Він наголосив, що сьогодні потрібні нові підходи до організації протидії злочинності, нові навички для більш ефективного опрацювання оперативними працівниками інформації, що має ґрунтуватися на системному аналізі різнородних відомостей, які відносяться до вирішення завдань оперативно-розшукової діяльності. Найважливішу роль у цьому плані покликане грати проведення кримінального аналізу інформації, отриманої працівниками кримінальної поліції.

Валерій Темрієнко ознайомив учасників зустрічі з історією створення Департаменту кримінального аналізу, його розвитку, викликами та перешкодами, з якими довелося стикнутися його працівникам, а також як сьогодні впроваджуються новітні технології та методи аналізу інформації у протидії кримінальній протиправності. Значну увагу було приділено питанням стосовно професійних вимог до працівників підрозділів кримінального аналізу, важливості набуття ними практичного досвіду та навичок.

Професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів Андрій Ханькевич поділився своїм професійним досвідом та дав поради молоді щодо роботи у сфері кримінального аналізу, наголосивши на важливості постійного вдосконалення та розвитку професійних навичок для досягнення високих результатів у роботі.

Валерій Темпієнко запросив курсантів і викладачів університету відвідати Управління кримінального аналізу у м. Вінниця, ознайомитися  з роботою відділу, сучасними методами та технологіями, що використовуються його працівниками для здійснення кримінального аналізу.

ВЗГ ХНУВС