З нагоди відзначення в Україні Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи було підготовлено відеолекторій.

Фахівець відділення дозвілля Андрій Прохоров за допомогою слайд-шоу нагадав присутнім про причини та хід депортації кримськотатарського народу 1944 року. Була розкрита також і суть колоніальної політики країни-агресорки, яка що у радянському, що у сучасному вигляді залишається по суті незмінною відносно права корінних народів на свою етнічну територію та самовизначення. Для курсантів було зроблено й анонс перегляду вітчизняного художнього фільму «Хайтарма», який глибоко розкриває звичайний людський вимір трагічних подій депортації.

Сьогодні, коли українці різного етнічного походження злиті, як ніколи, у єдину політичну націю зі спільною метою здобути волю на власній Богом даній землі, пам’ятний день про трагічну сторінку історії кримськотатарського народу та свято на честь одного з яскравих культурних символів українського народу – вишиванки – стають тими двома невід’ємними кольорами на єдиній вишитій сорочці.

ВЗГ ХНУВС