Шановна наукова спільното! Щиро вітаю з Днем науки вчених Харківщини, які сьогодні демонструють Україні та усьому світу залізобетонну незламність! Перед нищівною хвилею агресора ви не тільки не склали руки – ви продовжуєте дослідження у сфері обороноздатності, фундаментальної науки, відстоюєте Україну зі зброєю в руках, займаєтесь волонтерством.

Наукова діяльність в умовах війни потребує особливої сили духу, зважаючи на ті втрати, що понесла наукова родина Харківщини. Водночас сучасна війна є протистоянням технологій та інтелектів, наука поруч з армією та дипломатією стає третьою силою у протистоянні з ворогом, тому ми покладаємо великі надії на ваш розум, вашу наполегливість, вашу відданість науці.

У сучасному світі новітніх технологій, що стрімко розвиваються, освіта і наука визначають рівень країни, саме тому ваша діяльність у повоєнний час буде також надважливою.

Бажаємо усім науковцям Харківщини скорішого повернення до звичного життя та щоденної роботи. Віримо, що завдяки вам наука і далі буде давати бачення перспектив розвитку України після нашої Перемоги!


Директор Департаменту науки і освіти
Харківської обласної військової адміністрації
доктор юридичних наук, професор,
заслужений працівник освіти України                                          

Олексій ЛИТВИНОВ