Харківський національний університет внутрішніх справ у співпраці з Харківським обласним осередком Всеукраїнської громадської організації «Асоціація цивілістів України», науковцями кафедр цивільно-правових дисциплін факультету № 4 та цивільного права та процесу факультету № 6, зібрав вчених та практиків для обговорення актуальних питань цивільного права та процесу в рамках дистанційно проведеної науково-практичної конференції.

Конференція була присвячена 98-й річниці від дня народження видатного вітчизняного вченого у сфері цивільного права, професора, доктора юридичних наук, лауреата Державної премії Української РСР, заслуженого юриста України Олександра Анатолійовича Пушкіна. Його безцінний внесок та невтомна праця у сфері цивільного права значно вплинули на розвиток юридичної науки та практики в Україні.

Учасники конференції обговорили широкий спектр питань, пов'язаних із сучасними тенденціями і викликами в цивільному праві та процесі. Було обговорено ряд важливих аспектів, включаючи аналіз функціонування цивільного права в умовах воєнного стану, проблематику реалізації права на житло, особливості виконання договорів охорони жилого приміщення в умовах воєнних дій, аспекти регулювання онлайнових облікових записів в українському цивільному праві та шляхи захисту прав власності осіб, які постраждали в результаті збройного конфлікту, а також інші вадливі аспекти з якими суспільство і держава зіштовхуються у сучасних умовах.

Ця конференція стала платформою для активного обміну думками і пропозиціями між науковцями й практиками. Обговорення допоможуть формувати нові підходи та стратегії в цивільному праві та процесі, а також вшанувати науковий внесок Олександра Анатолійовича Пушкіна, що надихає нові покоління юристів продовжувати його роботу.

ВЗГ ХНУВС