У Харківському національному університеті внутрішніх справ завершила роботу виставка скульптурних робіт київського скульптора Олексія Леонова «Світочі людства», яка тривала понад шість місяців. За час роботи її відвідали усі представники постійного та перемінного складу університету, працівники відділів, а також перемінний склад усіх факультетів Національної академії Національної гвардії України. Відвідували виставку й слухачі курсів «Поліцейський офіцер громади», студенти та викладачі Вінницького національного аграрного університету, школярі та підопічні соціального територіального центру.

Завдяки екскурсіям, які проводили волонтери місцевого культурно-просвітнього центру ім. М. Реріха та працівники відділу соціально-гуманітарної роботи університету, з виставкою було ознайомлено понад три тисячі відвідувачів.

Мистецькі твори Олексія Леонова відкривають світ давніх релігійних учень, культурних традицій та філософських систем, нагадують загальнолюдські цінності, які стали джерелом права сучасної цивілізації. Знайомство зі справжнім мистецтвом, яким безумовно є творчість Олексія Леонова, залишило глибоке враження й відбиток у серцях усіх, хто відвідав екскурсії. Це засвідчено у численних щирих записах у книзі відгуків.

Від імені ректора університету Валерія Сокуренка подякували українському скульптору Олексію Леонову та організаторам виставки перший проректор Олександр Моргунов та проректор Анатолій Клочко. Вони побажали подальшої творчої діяльності, яка відкриватиме багатьом українцям світ Краси і Гармонії, даруватиме надію і впевненість у перемозі світла над темрявою. Виставка залишила стіни університету, але «Світочі людства» залишаються в наших серцях!

ВЗГ ХНУВС