У межах проєкту Еразмус+ за напрямком Модуль Жан Моне «Світлофор політики ЄС: ґендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидатка економічних наук, доцентка Олена Лук’янихіна провела тематичну зустріч-вікторину серед старшокласників ЗОШ № 27 м. Суми.

За сприяння керівництва школи представниця філії провела моніторинг обізнаності школярів у питаннях цифровізації, гендеру та дискримінації.

Результати вікторини, виконаної за допомогою гугл-форми, підтвердили позитивне сприйняття учнівством використання під час комунікацій цифрових рішень, а також їх коректні відповіді на запитання, котрі стосувались саме сфери цифровізації.

Про ґендер, дискримінацію і взаємозв’язок цих понять більшість школярів мали загальне уявлення. Тому з метою підвищення обізнаності учнів із зазначених питань, їх спроможності ідентифікувати випадки дискримінації за гендерним принципом, Олена Лук’янихіна провела бесіду з поясненням незрозумілих понять, навела приклади порушення прав людини за гендерною ознакою та акцентувала увагу на необхідності запобігання їх прояву у всіх сферах суспільного життя.

Наприкінці розмови школярі дізналися про спеціальності, за якими ведеться підготовка у Сумській філії ХНУВС, а також їм на майбутнє запропонували напрями пізнавальних лекцій і тренінгів.

Сумська філія ХНУВС