Доцентки кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук та Валентина Яценко взяли участь у циклі онлайн-курсів «Акакадемічна доброчесність: онлайн курс для викладачів», «Взаємодія органів державної влади з громадськістю» й «Жінки та чоловіки: гендер для всіх», які проводилися на платформі освітньої програми Prometheos за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Навчальні курси спрямовані на покращення інструментарію та розвитку культури академічної доброчесності в закладах вищої освіти. Вони містять важливі для освітян і суспільства теми: які існують форми взаємодії органів державної влади із громадськістю і як обрати ефективну в умовах воєнного стану; які сучасні практики, рівні, етапи та напрями покращення взаємодії з громадськістю; які пріоритетні напрями окреслені в Концепції академічної доброчесності у вищій освіті, яким повинен бути дизайн освітніх програм та курсів із фокусом на академічну доброчесність, якими є основи академічного письма й доброчесності; яким є сучасний стан протидії гендерній нерівності у суспільстві (аналіз міжнародної практики та українського законодавства); напрями удосконалення правового забезпечення впровадження гендерної та недискримінаційної політики в органах державної влади в Україні та інші. 

Під час навчання слухачами курсу отримано теоретичні знання, навички та поради, які стануть у нагоді при плануванні та реалізації інформальної або неформальної форм освіти, а також в обранні ефективної методики викладання навчальних дисциплін з дотриманням академічної доброчесності.

За результатами проходження навчальних курсів та успішного складання підсумкових тестів представниці ХНУВС отримали відповідні сертифікати міжнародного зразка. Набуті компетентності будуть використані ними під час науково-дослідної роботи та в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС