У межах вступної кампанії, у травні 2023 року, факультетом № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ у взаємодії із Департаментом кіберполіції Національної поліції України, Науковим парком «Наука та безпека» було проведено вебквест «КіберХНУВС» для випускників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти України.

Метою проведення вебквесту «КіберХНУВС» є виявлення та розвиток обдарованих вступників, надання їм допомоги у виборі професії, залучення до навчання в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, зокрема у Харківському національному університеті внутрішніх справ, а також реалізація здібностей талановитих здобувачів освіти, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, популяризації досягнень науки, техніки та новітніх технологій. Завдання для вебквесту, пов’язані з криптографією, стеганографією, реверс-інжинірингом, OSINT, було розроблено викладачами та курсантами факультету.

За десять призових місць змагалися 582 учасники з 21 країни. За результатами оцінювання членами журі правильності виконання практичних завдань було складено рейтингову таблицю та визначено переможців вебквесту. З підсумковим протоколом визначення переможців вебквесту з інформаційної безпеки «КіберХНУВС» можна ознайомитися за посиланням:

https://univd.edu.ua/uk/dir/3215/vebkvest-z-informatsiynoi-bezpeky--kiberkhnuvs--2023

Переможці вебквесту «КіберХНУВС» отримали дипломи та призи у відповідності до зайнятих місць: повербанк, рюкзак, навушники, карти пам'яті та спеціальні призи від кіберполіції.

ВЗГ ХНУВС