Курсанти факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ зустрілися з виконавчим директором Українського інституту майбутнього, народним депутатом України VIII скликання, радником Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського (2021-2023 рр.), доктором історичних наук, журналістом Вадимом Денисенком.

Під час зустрічі він розповів про зародження так званого «русского міра», його ідеологічну сутність, яка за своєю суттю є націоналістично-агресивною, спрямованою на знищення українського народу та України як незалежної, самостійної, суверенної держави. Спираючись на історичні факти, науковець і журналіст показав, що мета Росії протягом останніх 400 років є незмінною – знищення України, перетворення її в провінцію російської імперії. Одне із завдань, що стоять перед державою, зазначив виступаючий, протидіяти російській інформаційній пропаганді та доносити правду про військові злочини агресора.

Вадим Денисенко презентував курсантам і працівникам університету свою книгу «Як зруйнувати русскій мір», одну з них із власним автографом він подарував університетській бібліотеці. Курсанти мали можливість поспілкуватися з автором, отримати відповіді на всі запитання, що їх цікавили. За активність та запитання письменнику курсант 1 курсу факультету № 4 Іван Андрієнко також отримав книжку з автографом. Проте йшлося не лише про книгу, обговорили й актуальні питання, пов’язані з подіями в Україні.

ВЗГ ХНУВС