Доцентки кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук і Валентина Яценко з метою підвищення рівня професійної майстерності взяли участь у навчальному вебінарі від LIGA ZAKON на тему «Актуальні питання адміністративного судочинства в умовах воєнного стану», організованого за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Слухачі курсу отримали теоретичні знання та навички з питань належності (неналежнісості) конкретного публічно-правового спору до юрисдикції адміністративного суду, її відмежування від інших видів судової юрисдикції, проаналізували міжнародне право та практику ЄСПЛ у справах щодо публічної служби, розглянули особливості практики адміністративного судочинства в умовах воєнного стану. Отримані поради з практики застосування норм Кодексу адміністративного судочинства України в справах у зв’язку із проходженням військовослужбовцями військової служби як різновиду публічної служби стануть у нагоді під час викладання навчальних дисциплін для здобувачів вищої освіти.

За результатами проходження вебінару представниці ХНУВС отримали відповідні сертифікати. Набуті компетентності будуть використані ними в освітньому процесі.

ВЗГ ХНУВС