В університеті відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України за участі керівного складу, працівників, курсантів та студентів вишу. Як зазначив ректор університету Валерій Сокуренко, прийняття чинної Конституції України Верховною Радою 28 червня 1996 року стало важливим етапом у розвитку українського суспільства, адже Конституція закріпила правові основи незалежної України, її суверенітет та територіальну цілісність, яку сьогодні захищають від російського агресора українські воїни. Пам'ять тих, хто, віддав за свободу і незалежність Батьківщини свої життя, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Звертаючись до молоді, ректор зазначив: «Ви належите до сил безпеки і оборони України. Ми готуємо вас, щоб ви зі зброєю в руках відстоювали цінності, закріплені у Конституції. У такий день ми маємо ще більше згуртуватися навколо ідеї перемоги над ворогом – російськими фашистами. Перемогти можуть лише сильні люди, підготовлені, тому навчання, практичний досвід, який ви отримуєте під час проходження практики, стажування, дуже необхідний. Сьогодні ваші друзі несуть службу з охорони кордонів України, забезпечують безпеку метрополітену Харкова, ви несете службу на тих локаціях, де навчаєтеся. У цей святковий день бажаю вам, вашим близьким і рідним міцного здоров’я, найскорішої перемоги та повернення до рідного Харкова. Дякую вам за службу, за навчання, наполегливість і старання. Упевнений, що ви не підведете. Працюйте й служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Завершились урочистості патріотичною музично-хореографічною композицією, підготовленою творчим колективом художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС