Форум забезпечив платформу для налагодження молодіжного діалогу з державами-членами та іншими учасниками, можливості висловити свої погляди, занепокоєння та стимулювати дії щодо того, як перетворити світ на більш справедливе, екологічне та стійке місце, керуючись Цілями сталого розвитку (ЦСР).

Подія була організована навколо необхідності переконатися, що молоді покоління обізнані про переваги впровадження ЦСР через співпрацю, а також підтримують та прискорюють їх досягнення. Основна тема заходу зосереджена на тому, як розвивати знання та здатність молодих людей виходити на ринок праці як дійових осіб, зосереджуючись головним чином на підприємницькій сфері. Акцентувалося на необхідності забезпечити соціальні питання, етичні аспекти роботи, сталий розвиток, інклюзивність та гендерну рівність. У заході брали участь представники з 20 різних країн.

В якості успішної реалізації ідеї інноваційного табору на Молодіжному форумі Економічної та Соціальної Ради було наведено організований Харківським національним університетом внутрішніх справ у 2022 році – «Жінки в науці та безпеці».

ВЗГ ХНУВС