Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи було організовано огляд персональної виставки творів заслуженого майстра народної творчості України Юрія Дяченка – «Український всесвіт Юрія Дяченка», що експонується у Вінницькому обласному центрі народної творчості.

Виставка присвячена українській державності і містить близько 30 творів, які глибоко розкривають національно значущі теми та широкі можливості мистецтва різьблення по дереву. Курсанти ознайомилися з роботами, присвяченими українському селу, козацтву, бандуристам, народній картині «Козак Мамай».

Розповідь екскурсовода доповнила власні враження курсантів. Цікаво, що сам майстер є працівником місцевої районної лікарні, невропатолог за фахом, але у справжній українській душі знайшлося місце й для захоплення народним мистецтвом, якому віддано вже понад 30 років. У Вінницькій області таких майстрів лише чотири.

Сьогодні для кожного українця особливо необхідним є спілкування зі світом національного мистецтва, що уособлює усе найкраще з нашої культури, розкриває національну свідомість та самоідентифікацію.

ВЗГ ХНУВС