У Києві відбувся Відкритий Кубок Світу GPF з пауерліфтингу, жиму, багатоповторного жиму і тяги, а також підйому на біцепс (Open World CUP GPF (powerlifting, benchpress, multi-repbench press, deadlift and lifting on biceps)). У змаганнях взяли участь найсильніші спортсмени і рекордсмени України та світу. Учасниками були як чоловіки, так і жінки різних вагових та вікових категорій. Також серед них був і ад’юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Андрій Надутий, який тренується під керівництвом заслуженого тренера GPF України Віктора Бабенка – заслуженого майстра спорту, багаторазового чемпіона та рекордсмена України, Європи та світу.

Андрій Надутий посів І місця в особистій першості, виступивши у двох дисциплінах – «жим лежачі» та «строгий підйом на біцепс», у ваговій категорії 67,5 кг. Також він став абсолютним переможцем, посівши І місце у двох зазначених дисциплінах, що визначаються за формулою Шварца/Маллона серед чоловіків усіх вагових категорій за набраними коефіцієнтами балів, відносно піднятої ваги з власною, вижав при цьому в жимі лежачі штангу вагою 130 кг, що є нормативом майстра спорту. Також Андрій, піднявши у строгому підйомі на біцепс 64 кг, підтвердив звання майстра спорту міжнародного класу та встановив новий світовий рекорд у своїй ваговій категорії до 67,5 кг. Слід відмітити,  що маючи вагу 62,5 кг Андрій під час тренувань підіймав вагу у 150 кг, що є дуже високим показником у категорії до 67 кг.

Довідково. Як силовий вид спорту дисципліна «строгий підйом на біцепс» з’явилась в Америці близько 30 років тому. В Україні цей вид спорту є молодим, і тому змагання з цієї дисципліни в нашій країні проводяться лише протягом останніх п’яти років, однак стрімко набирають популярності серед спортсменів силових видів спорту.

ВЗГ ХНУВС