Представниці команди «Рівні можливості Харківського національного університету внутрішніх справ» взяли участь у презентації посібника «Порадник для ґендерних радників і радниць», який був створений Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики Катериною Левченко спільно з мережею радників і радниць з ґендерних питань.

До презентації долучилися міністерства, інші органи виконавчої влади, Київська міська та обласні військові адміністрації, уповноважені особи (координатори) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, інші.

Під час заходу розкрито важливість Порадника, зміст його розділів та додатків. Також було акцентовано увагу на важливості державної політики із забезпечення гендерної рівності, окреслено фактори, що на неї впливають, та ролі радників і радниць в процесі реалізації.

Порадник для гендерних радників і радниць - це цінний ресурс, який надає необхідні знання та інструменти для тих, хто працює у сфері гендерної рівності для посилення складових інституційного механізму забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок на секторальному, регіональному та місцевому рівнях.

Порадник є незамінним джерелом інформації що надає допомогу у забезпеченні успішної реалізації політики гендерної рівності в різних інституціях.

ВЗГ ХНУВС