Представниці команди «Рівних можливостей» ХНУВС – фахівчиня відділу міжнародного співробітництва, координаторка проєктів Наукового парку «Наука і безпека» Надія Сергієнко та старша лейтенантка поліції Наталя Росторгуєва – взяли участь у тренінгу «Компетенції для професійного зростання» у місті Києві, організованому Українською Асоціацією Представниць Правоохоронних Органів та Українським жіночим фондом за підтримки Королівства Нідерландів, гендерної платформи WO=MEN.

Учасники заходу пройшли всебічне тематичне навчання та напрацювали практичні навички у роботі із постраждалими від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), постраждалими від різних форм домашнього насильства, підвищення розуміння якісної роботи за напрямами «1325 Жінки, мир, безпека» та отримали професійні експертні поради тренерів.

Програмна менеджерка УАППО Юлія Ніколайчук висвітлила державні цілі щодо змін у нормативно-правовій базі дотичних документів у зв’язку із ратифікацією Стамбульскої конвенції.

Старша референтка Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Галина Жуковська розповіла про аспекти державної гендерної політики в умовах війни та надала рекомендації щодо етапів роботи із Національним планом дій із виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325.

Експертка в реалізації гендерної політики, заступниця Управління моніторингу дотримання прав людини МВС докторка філософії в галузі права Ольга Перунова надала учасникам практичні інструменти із запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі та сексуальними домаганнями.

Тренери-психологи Центру психічного здоров’я Національного університету «Києво-Могилянська академія» поновили знання та навчили учасників тренінгу справлятись із різними видами стресу шляхом виконання вправ і використання ресурсів організму.

ВЗГ ХНУВС