Доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 кандидатка економічних наук Марина Петченко спільно із представниками Державної установи «Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України» – начальником відділу кадрового забезпечення Романом Таргонієм і фахівчинею І категорії цього ж відділу Оксаною Горобняк – провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 на тему «Аналітика чисельності та продуктивності трудових ресурсів».

Працівники практичного підрозділу зосередили увагу здобувачів освіти на важливості ведення статистичної звітності, аналітики чисельності трудових ресурсів й вмілого застосування показників і методів щодо визначення їх ефективності. Основний акцент спрямували на напрямках застосування абсолютних, відносних та середніх показниках робочої сили і алгоритму проведення розрахунків.

Окрему увагу вони приділили саме обліковому та інформаційно-аналітичному програмному продукту з управління персоналом – «МІА: Персонал».

Роман Таргоній та Оксана Горобняк розкрили функціональні можливості зазначеного програмного продукту та його застосування у роботі: обробка джерел інформації аналітичних даних; внесення даних у реєстри; ведення розширеного обліку інформації за різними категоріями співробітників, обліку щодо кількості штатних одиниць, посадових окладів, надбавок та доплат за посадами; формування аналітичних довідок і звітності згідно узгоджених алгоритмів; здійснення контролю штатних посад із зазначенням кодів посад та професійної назви робіт згідно Класифікатора професій, кількості вакантних і декретних посад, а також проведення аналізу аналітичних даних у динаміці.

По завершенню бінарного заняття здобувачі освіти поставили низку тематичних запитань працівникам Центру і отримали вичерпні та аргументовані відповіді.

ВЗГ ХНУВС