Харківським національним університетом внутрішніх справ організована спеціальна сесія «Гендерна рівність в науці» проєкту EQUALS-EU у співпраці з Українською Асоціацією Європейських Студій в межах щорічного Конгресу УАЄС за актуальною темою «Промоція демократії в Європі і приєднання України до ЄС».

Спікеркою та модераторкою спеціальної сесії виступила помічниця ректора ХНУВС з гендерних питань, антидискримінаційна експертка МОН України кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан із доповіддю «Проєкт "Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій" (EQUALS-EU): інструменти забезпечення гендерної рівності». Особлива увага була зосереджена на презентації міжнародного гендерного лексикону, розробленого в рамках проєкту EQUALS-EU. Професорка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидатка юридичних наук, доцентка Наталія Горобець представила «Європейську модель гендерної рівності» та провела тренінг з подолання гендерних стереотипів у сучасному суспільстві. Виступ побудовано на базі проєкту «Світлофор політики ЄС: гендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) програми Еразмус+ за напрямком Жан Моне.

Доцентки кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 кандидатка соціологічних наук, доцентка Наталія Бобро та кандидатка економічних наук, доцентка Марина Петченко представили у своїх виступах доробки науковців ХНУВС у гендерній площині, приділивши увагу специфіці гендерного аудиту з ЗВО та роботі над планами гендерної рівності. 

Конгрес Української Асоціації Європейських Студій «Промоція демократії в Європі і приєднання України до ЄС» зібрав представників і представниць понад 30 закладів освіти та науки України та ЄС, громадської спільноти та влади. Учасники Конгресу окреслили перспективи України, як майбутнього члена ЄС, демократичну та фінансову сторони, а також торкнулись проблем сучасного освітянина.

ВЗГ ХНУВС