Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло разом із приватним нотаріусом Сумського міського нотаріального округу Анною Лисенко провели бінарне заняття за темою «Правовий режим земель сільськогосподарського призначення».

Студентам випускного курсу розповіли про вимоги майбутньої професії та особливості нотаріальних дій щодо земель сільськогосподарського призначення, акцентуючи увагу, як в Україні значно спрощується та здешевлюється купівля земель для особистого користування. Це передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки». Також розглянули зміни щодо вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану та проаналізували постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо нотаріату та державної реєстрації в умовах воєнного стану», якою внесено ряд змін щодо вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану.

Нотаріус відповіла на поставлені студентами запитання відносно особливостей нотаріальних дій щодо земель сільськогосподарського призначення та запросила у майбутньому проходити практику в органах нотаріату та обирати професію нотаріуса.

Сумська філія ХНУВС