У межах проєкту «Армія дронів» науково-педагогічний склад і члени науково-практичних гуртків кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 взяли участь у тренінгових навчаннях із використанням цивільних безпілотних літальних апаратів мультироторного типу, які провели представники Громадської організації «Військова школа «Боривітер».

Мета тренінгів – опанування нових технологій, набуття знань, умінь і навичок щодо оборони України та її територіальної цілісності з урахуванням актуальних викликів, які стоять перед органами та підрозділами Національної поліції в умовах воєнного стану.

Курс включав надання первинних навичок на базовому рівні, складання польотного завдання, відпрацювання моторики рухів тощо. Слухачі отримали знання щодо експлуатації цивільних дронів, також додатково проводились навчання з орієнтуванням на місцевості за допомогою систем оперативної обізнаності.

Отримані знання будуть використані в освітньому процесі Харківського національного університету внутрішніх справ, зокрема під час підготовки здобувачів вищої освіти з навчальних дисциплін «Тактико-спеціальна підготовка», слухачів курсів первинної професійної підготовки поліцейських, а також у науковій та науково-практичній діяльності курсантів і науково-педагогічного складу ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС