Для курсантів факультетів № 2 та № 3 ХНУВС проведено зустріч із Людмилою Нецкіною – головою Громадської організації «Гармонія», яка опікується вирішенням проблем людей з інвалідністю на Вінниччині. Захід було організовано відділом соціально-гуманітарної роботи до Дня людей з інвалідністю.

Людмила Нецкіна відвідує університет уже вдруге. У її виступах звучать конкретні приклади життя людей із інвалідністю. Для молодих людей, які часто не мають відповідного життєвого досвіду, ці розповіді відкривають ще невідомі, але дуже важливі сторони життя.

Значну увагу на зустрічі було приділено новій термінології щодо людей з інвалідністю, яка запроваджується у нашій державі в останні роки і якою мають володіти правоохоронці. Створення умов для реалізації потенціалу кожної людини та ставлення до людей з інвалідністю є одним із показників цивілізованості суспільства.

На жаль, через війну, що триває, кількість наших громадян, які зазнали і зазнають різного виду травмувань щодня, збільшується. Поліцейський повинен вміти допомогти, захистити, не образити і не зашкодити будь-якому громадянину.

ВЗГ ХНУВС