Провідна фахівчиня Сумської філії ХНУВС Ганна Мітітєл та куратори – Світлана Петровська, Володимир Дементов, Андрій Сядристий – організували для здобувачів вищої освіти першого курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» тематичну зустріч зі старшим інспектором з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області Департаменту кіберполіції НПУ Артемом Бухтіаровим. Захід відбувся у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Кіберполіцейський ознайомив учасників з інформаційною кампанією «Насильство – це не ок!», розповів про найпоширеніші види насильства (фізичне, економічне, сексуальне, психологічне), а також про шахрайські схеми, що з’явилися в Інтернеті після повномасштабного вторгнення. Він наголосив на важливості інформування цих проблем і закликав усіх бути активними та не мовчати у разі, якщо стали свідком або жертвою кібернасильства. Для підвищення рівня кіберграмотності Артем Бухтіаров запросив молодь долучитися до проєкту «Мрія» StopRussiaChannel. Курсанти і студенти отримали корисні поради, як протидіяти та убезпечити себе від шахраїв у мережі Інтернет.

Здобувачі вищої освіти розуміють, що насильство – це серйозна й актуальна проблема, яка потребує особливої уваги не лише з боку держави, суспільства, а й кожного з нас.

Сумська філія ХНУВС