У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся День відкритих дверей, у якому взяли участь випускники Кам’янець-Подільського спеціалізованого ліцею з військовою підготовкою та старшокласники закладів загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської громади. Із майбутніми абітурієнтами зустрілися представники факультетів № 1 та № 4, працівники Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області – заступник начальника Юрій Плюта та начальник сектору кадрового забезпечення Олександр Олійник. Профорієнтаційний захід, організований відділом соціально-гуманітарної та виховної роботи вишу, проходив у будинку культури м. Кам’янець-Подільський.

Присутні виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Декан факультету № 1 Віталій Романюк, декан факультету № 4 Микола Марчук і заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 Юрій Онищенко ознайомили молодь зі спеціальностями, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, розповіли про переваги у навчанні у закладі вищої освіти та перспективи розвитку професії поліцейського. Майбутні вступники дізналися про специфіку підготовки курсантів за різними спеціальностями, про особливості вступної кампанії у 2024 році. Також представники університету поінформували молодь, що кандидати, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні обов’язково заповнити анкету на сайті https://osvita.np.gov.ua/.

Від імені першокурсників виступив курсант факультету № 1 Дмитро Волошин, який розповів присутнім, чому обрав професію поліцейського і вирішив навчатися саме у Харківському національному університеті внутрішніх справ, а також про вступні випробування, табірний збір, навчання та службу.

Старшокласникам було цікаво на власні очі побачити виступ науково-практичного гуртка тактико-спеціального підрозділу «ЩИТ» кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки, який продемонстрував елементи бойової акробатики, затримання злочинця та евакуацію командира малої оперативної групи після поранення. Також свої спортивні вміння показали вихованці спортивного гуртка тайського боксу університету.

Курсанти вишу виконали вокально-хореографічну композицію «Герої не вмирають», яка переконала всіх, що в університеті є можливість розвивати й творчі здібності також – займатися вокалом і хореографією. Перед молоддю виступив університетський підрозділ – ансамбль барабанщиць.

У фоє будинку культури було розміщено стенди факультетів вишу, де містилася інформація про напрями підготовки та спеціальності, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу тощо. Представники факультетів відповідали на численні запитання ліцеїстів, що стосувалися вступу до університету. Охочі навчатися у ХНУВС отримали інформаційні листівки та іншу довідкову-іміджеву продукцію.

ВЗГ ХНУВС