До Міжнародного дня боротьби з корупцією у партнерстві з представниками програми НАТО з виховання доброчесності, програми ВІ Академії оборони Великої Британії та Центру з питань боротьби з корупцією у сфері оборони Міністерства оборони Королівства Норвегія було проведено перший хакатон з питань виховання доброчесності та запобігання корупції у сфері безпеки та оборони України, організованого Національним університетом оборони України. Основна мета хакатону – впровадження цифрових інноваційних рішень в боротьбі з корупцією у секторі безпеки та оборони України, а також утвердження доброчесності за стандартами НАТО та ефективна взаємодія талановитої молоді з професійними експертами.

У хакатоні взяли участь команди закладів вищої освіти України, серед яких дві команди Харківського національного університету внутрішніх справ.

Команда факультету № 3, під назвою «Cicada», посіла ІІІ призове місце в категорії «Розробка інформаційно-комунікаційної платформи». Декан факультету № 3 Геннадій Звірянський вручив цінні призи та подарунки представникам команди – слухачу магістратури 2 курсу Даніїлу Зінченку, курсантам 3 курсу Максиму Сухоносову, Максиму Висоцькому, Владиславу Сидоренку та Ганні Кулик. Ця перемога стала результатом їх спільних зусиль. Команда «Cicada» вразила журі розробленим веб-сайтом за допомогою якого державні службовці та особи, на яких покладено обов’язок декларувати своє майно, доходи та витрати, можуть з легкістю заповнити декларації.

Від факультету № 4 у хакатоні взяв участь рядовий поліції Роман Пачесюк. Декан факультету № 4 Микола Марчук вручив курсанту диплом за ІІ місце у молодіжному творчому конкурсі «Разом проти корупції! Твоє бачення має значення!» у номінації – «Плакат, постер або комікс "Обережно – корупція"».

Це значне досягнення підтверджує високий рівень підготовки у Харківському національному університеті внутрішніх справ та сприяє розвитку міжнародного співробітництва у галузі науки та освіти.

ВЗГ ХНУВС