Науково-педагогічні працівники кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ – Сергій Кучинський, Володимир Євтушок і Віктор Ясько взяли участь у всеукраїнській науково-практичній конференції за темою «Проблеми утвердження в учнівської та студентської молоді української національної та громадянської ідентичності», що проходила в Інституті проблем виховання Національної академії педагогічних наук України.

До конференції долучилися представники Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, Інституту проблем виховання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Інституту історії України НАН України, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Університету Адельфи (Нью-Йорк, США), Українського державного університету імені М. П. Драгоманова, Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, навчально-виховного комплексу «Домінанта» м. Київ.

На пленарному засіданні виступили: директор Інституту проблем виховання НАПН України Іван Бех із доповіддю «Національна ідентичність у теоретичному осягненні взаємодії “педагог-вихованець”», начальниця управління утвердження української національної та громадянської ідентичності Міністерства молоді та спорту України Аліна Грушина – «Формування та реалізація державної політики у сфері утвердження української державної та громадянської ідентичності», директор ліберальних досліджень/соціальних наук (CPCS), голова відділу викладання, навчання та технологій Педагогічного коледжу Ruth S. Ammon, доцент Адельфійського університету Карл Мірра на тему «Трансформативна методологія усної історії для сприяння стійкості та громадянським цінностям» та інші учасники наукового зібрання.

Учасники конференції отримані сертифікати.

ВЗГ ХНУВС