Представники факультету № 6 ХНУВС – завідувачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики Ірина Панова та завідувач кафедри кібербезпеки та DATA-технологій Юрій Гнусов пройшли онлайн-курс «Інформаційна безпека» на освітній платформі «Prometheus».

Інформаційна безпека є станом захищеності інформаційного середовища (інформації) особи, підприємства, суспільства або держави, для якого відповідний комплекс заходів запобігає появі негативних наслідків впливу на це середовище та його складові при умисних, несанкціонованих та неумисних маніпуляціях з інформацією. Слухачі курсу дізналися про стратегію захисту, яка підвищить імунітет до інформаційних загроз; як захиститися від інформаційних вірусів, маніпуляцій та дезінформації; як уникнути маніпуляцій Google, YouTube, Telegram і Viber; як перевірити достовірність інформації, зокрема, фото та відеоматеріали; як перевірити статистичну інформацію; як забезпечити себе і організацію, в якій працюєш та інше. Отримані знання будуть використані під час освітнього процесу.

За результатами успішного виконання всіх завдань курсу науково-педагогічні працівники факультету отримали відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС