Старша викладачка кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Дар’я Глушкова пройшла навчання за програмою Соціально-емоційне та етичне навчання (СEEН, Learning Social Emotional and Ethical (SEE) Learning). На практиці – це інструмент розвитку м’яких навичок або «soft skills», набір вправ, які можна інтегрувати в урок або проводити як окреме заняття. Учасники програми опановували уміння комунікувати, співпереживати собі й іншим, керувати своїми емоціями, працювати в команді, креативно й критично мислити, вести за собою і виважено йти за лідерами, що розвиває усвідомленість, співпереживання та залученість.

Один із позитивних результатів у країнах, де програма впроваджується кілька років, те, що діти, підлітки, студенти використовують ці навички щодня. Вони навчились регулювати свій рівень стресу.

Дослідження, які вивчають різні соціально-етичні програми, визначили, що СЕЕН допомагає знизити антисоціальну поведінку, наприклад, булінг на 10%, посилити просоціальну поведінку на 10% і підвищити академічну успішність учнівства на 11%.

Отримані знання будуть використовуватись під час освітнього процесу.

ВЗГ ХНУВС