Відбулась онлайн-зустріч представників Харківського національного університету внутрішніх справ із The HALO Trust в Україні – міжнародним оператором протимінної діяльності сертифікованим в Україні. ХНУВС представляли: перший проректор, підполковник поліції Віктор Василенко, начальник відділу міжнародного співробітництва, підполковник поліції Тетяна Матюшкова, завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки, капітан поліції Микола Боровик. Від The HALO Trust в Україні у зустрічі взяли участь – заступниця керівника відділу по роботі з партнерами та донорами Рейчел Розенберг, керівник відділу організації взаємодії, координації та сертифікації Олександр Багрій та співробітниця цього ж відділу Тетяна Юрчук. 

Предметом обговорення стало налагодження співробітництва у сфері освітньої діяльності. Зокрема, проведення тренінгів за принципом «Тренінг для тренерів» для науково-педагогічних працівників кафедр тактичної та спеціальної фізичної підготовки, вогневої підготовки, криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки з метою набуття ними фахового досвіду з питань ідентифікації та особливостей виявлення ВНП, алгоритму дій поліцейського та правилам безпечної поведінки під час виявлення ВНП, порядку нетехнічного обстеження територій, надання першої невідкладної домедичної допомоги у разі вибухових травмах тощо. 

Проректор Віктор Василенко представив ХНУВС як заклад вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що провадить освітню діяльність, спрямовану на передачу, засвоєння, примноження і використання знань, умінь та інших компетентностей здобувачам вищої освіти через систему науково-методичних і педагогічних заходів із метою підготовки кваліфікованих фахівців для задоволення потреб Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України. Він акцентував увагу присутніх на особливостях несення служби поліцейськими в умовах воєнного стану. Тетяна Матюшкова наголосила на важливості та необхідності проведення таких заходів між ХНУВС та The HALO Trust в Україні. Рейчел Розенберг відзначила високий потенціал співпраці з ХНУВС у проведенні тренінгів для викладачів університету з метою якісної підготовки ними поліцейських, які під час проходження служби виконуватимуть обов’язки, пов’язані з ідентифікацією ВНП, домедичною допомогою постраждалим від вибухових травм. Сторони домовились про подальшу роботу з визначення видів і програм тренінгів, їх тривалості, тематики з урахуванням потреб ХНУВС тощо.

Присутні висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю та узгодження договору про міжнародне співробітництво.

ВЗГ ХНУВС